Wat is een glascoating? En wat doet het?

Met deze blog hopen we een duidelijker beeld te creëren over het hoe ne wat met betrekking tot een glascoating. De laatste jaren is glascoating een breder en algemener begrip geworden binnen de autowereld. Maar het is echter nog niet voor iedereen duidelijk wat het is en wat het doet!  

Het basisbestandeel

Het basisbestanddeel van de glascoatings die wij aanbrengen is Siliciumdioxide [SiO2]. De verwerking van dit bestandsdeel tot een glas-coating is een geavanceerde vervaardiging en werd vooral ingezet door veeleisende afnemers uit de elektronica industrie. Of toegepast op treinen om ze te beschermen tegen graffiti.

Hardheid

De samenstelling van de coating bepaald de hardheid ervan. Een gedroogde aangebrachte coating is namelijk hard en ziet erg glashelder uit, vandaar de naam glascoating.

 Slijtvast

De bescherming van het lakoppervlak is niet het enige voordeel wat de glascoating met zich mee brengt. De glascoating heeft een hoge waterafstotende werking welke gedurende de gehele periode dat de glascoating aanwezig is op de lak blijft werken. Dit geeft het mooie effect dat kleine waterdruppels blijven liggen op het lakoppervlak (dit wordt beading genoemd) en dat grotere hoeveelheden water razend snel van het lakoppervlak afglijden (dit wordt sheeting genoemd).

Het grotere voordeel zit hem in de vuilafstotende-werking . Zoals gezegd worden de poriën van de lak gevuld en afgesloten wat de grip die vervuiling op het lakoppervlak heeft drastisch verminderd. Dit creëert de zelfreinigende-werking. Vuil hecht vele malen minder snel aan het lakoppervlak, hierdoor blijft de auto schoner. 

Glans

Nog een bijkomend voordeel van een glascoating is de glansgraad. De uitstraling van de lak of het behandelde oppervlak (kunststof, velgen, etc) veranderd. De glansgraad van een glas-coating ligt hoger dan die van de originele lak. Bovendien verandert bijvoorbeeld de uitstraling van een metallic lak. De metallic deeltjes in de lak zullen beter naar boven komen. Bij donkere kleur wordt de kleur dieper, zo wordt bijvoorbeeld een unikleur zwarte auto echt diep zwart. 

 

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd